Банкеръ Daily

Новини

Промени в Търговския закон обсъжда правителството

nbsp;Промени в Търговския закон, които ще ограничат забавените плащания, ще обсъди правителството на днешното си редовно заседание. Идеята е да бъде въведен 30-дневен срок за превод на парите, освен ако няма друга договореност. Така ще се избегнат фалити на жизнеспособни предприятия. Най-много два месеца ще е крайният срок, в който лечебните заведения трябва да извършат плащанията по извършени сделки. За органите на държавната власт дипломатическите и консулските ни представителства и публично правните организации няма да могат да правят отсрочка на плащането с повече от 60 дни. Проектозаконът предвижда при събиране на забавени вземания кредиторът да има право на фиксира сума за разноски в размер на 80 лв.


Промени в закона за насърчаване на инвестициите, в търговския закон и в закона за атмосферния въздух ще обсъди още правителството днес. Министрите ще разгледат промени в работната програма за 2012 г. на Комуникационнната стратегия на България за ЕС и ще обсъдят Стратегия за развитието на гражданските организации в България за периода 2012-2015 година.


На днешното си заседание кабинетът ще разгледа и предоставянето на финансови средства на училища, в които учениците им са постигнали високи резултати на международни състезания и олимпиади.

Facebook logo
Бъдете с нас и във