Банкеръ Daily

Новини

ПРОКУРАТУРАТА В ПЛОВДИВ СИГНАЛИЗИРА КМЕТА ЗА ЛИПСАТА НА ОБЕЗОПАСЯВАНЕ ПРИ РЕМОНТ НА УЛИЦИТЕ В ГРАДА

Временната сигнализация на ремонтни дейности в Пловдив не се поставя своевременно и съгласно изискванията - заявиха от Районна прокуратура Пловдив във връзка с констатациите, свързани с усложнената пътна обстановка на територията на града по повод извършваните ремонти по бул. „Руски” и бул. „Пещерско шосе”. Районната прокуратура ангажира вниманието на кмета на общината и на началника на Сектор ”Пътна полиция” , че временната сигнализация не се поставя своевременно и съгласно изискванията на Наредба № 16/23.07.2001 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Констатира се също, че след приключване на ремонта на бул. „Пещерско шосе” поставената сигнализация не е премахната. Това създава предпоставки за натоварване на движението по обходните пътища, а не добрата сигнализация по бул. „Руски” води до затруднения и опасност за движението на превозни средства и пешеходци.
Ето защо Районната прокуратура изготви предложение до кмета и началника на Сектор ”Пътна полиция” за предприемане на необходимите, предвидени по закон действия и мерки за спазване и контрол на временната организация на движението при извършване на строителство и ремонти по улиците и местните пътищата и своевременното премахване на сигнализацията за извършените вече ремонти.
Проблемът със сигнализацията на ремонтираните пътища в града многократно е бил поставян от страна на прокуратурата на вниманието на Отдел „Организация и контрол на транспорта” при Община „Пловдив и Сектор „ПП” при ОД на МВР – гр. Пловдив. Темата е изнесена, като един от основните проблеми по недобрата организация на движението в града и дебатирана по предложение на прокуратурата на проведените през 2008 год. серия тристранни срещи с представители на Община – Пловдив и ОД на ВМР – Пловдив.
За предприетите действия Районна прокуратура – гр. Пловдив следва да бъде уведомена в 15-дневен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във