Банкеръ Daily

Новини

Прокуратурата се самосезира по случая с доклада на ДАНС, публикуван в сайт

Прокуратурата ще се самосезира за справката с логото на ДАНС, публикувана в електронен сайт. За нея се твърди, че е част от секретния доклад на агенцията, за който тече разследване как е изнесен. Роман Василев коментира също, че е недопустимо секретни документи да се публикуват в сайтове и вестници.Това заяви пред БНТ градският прокурор Роман Василев.
Според бившия председател на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов от НДСВ, излизането на този доклад ерозира доверието в институциите. Бившият шеф на НСлС Атанас Атанасов определи случая като класическо активно мероприятие. Той заяви също, че прокуратурата и Дъжавната комисия за защита на класифицираната информация не са си свършили работата.
Във връзка с разследването за изтичане на информация по доклад на ДАНС се очаква днес да бъдат разпитани свидетели по случая. По информация на По света и у нас, бившият премиер Сергей Станишев и бившият директор на агенцията Петко Сертов ще бъдат поканени да дадат показания днес, а бившият съветник в ДАНС Алексей Петров - до края на седмицата.
На 24 октомври премиерът Бойко Борисов обяви, че Алексей Петров му е предоставил екземпляр от секретен доклад, който е бил изпратен на Сергей Станишев и не е трябвало да излиза от Министерския съвет. По случая прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за издаване на класифицирана информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във