Банкеръ Daily

Новини

ПроКредит Банк подобрява условията за кредитите по инициативата JEREMIE

ПроКредит Банк подобрява условията за отпускане на кредити на малките и средни предприятия по линия на инициативата JEREMIE (Обединени европейски ресурси за подкрепа на малки и средни предприятия). Освен, че отпуска кредитите за инвестиционни и за оборотни средства с преференциални условия, сега вече банката дава възможност на фирмите да се възползват от средствата и под формата на кредитни линии и овърдрафти.


В допълнение, ПроКредит Банк удължава максималния срок на кредитите за инвестиции от 72 на 120 месеца.


Максималната сума на инвестиционните кредити по линия на инициативата JEREMIE на ПроКредит Банк e 800nbsp;000 евро, като банката отпуска заемите в лева и в евро. Искането за заема се разглежда без такса, а лихвеният процент е преференциален спрямо стандартните условия на банката.


JEREMIE се реализира съвместно от Европейската комисия и групата на Европейската инвестиционна банка. Гаранционният фонд е един от финансовите инструменти по инициативата, който се предоставя от европейските институции. Целта му е да облекчи достъпа до финансиране на малки и средни предприятия в страни от ЕС по линия на структурните фондове в периода 2007 ndash; 2013 година. В България фондът JEREMIE се финансира от Европейския регионален фонд за развитие и съфинансира от държавния бюджет по линия на Оперативна програма bdquo;Развитие на конкурентоспособността на българската икономикаrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във