Банкеръ Daily

Новини

ПРОКРЕДИТ БАНК ОРГАНИЗИРА ИЗЛОЖЕНИЯ ЗА КЛИЕНТИ

На 13 октомври (събота) в сградата на Общината в Пловдив и в хотел България в Петрич се проведоха изложенията на клиенти на ПроКредит Банк ПроДължи с нас. Подобни представяни са организирани в още 6 български града по повод шестата годишнина на банката. Това са Варна, Габрово, Пловдив, Петрич, Плевен и София.
Банката осигурява напълно безплатно за своите клиенти специално изградени щандове, провеждане на презентации, осъществяване на контакти между представители от различни бизнеси. Малки и средни предприятия от сферата на хранително-вкусовата и текстилната промишлености, производители на мебели и дограма, рекламни къщи и търговци на строителни материали, опаковъчни материали, бои, козметика и др. представят своите продукти и услуги. Изложението е отворено за жителите и гостите на града, а за най-малките посетители са осигурени забавления с клоуни, балони, музика и изненади.
В рамките на изложението в Пловдив Филка Домусчиева, Регионален мениджър на ПроКредит Банк за Южна България направи представяне на банката, в което запозна присъстващите с философията и начина на работа на ПроКредит Банк, както и оповести данни за регионалния пазар. Тя съобщи, че само от началото на годината банката в Южна България има 12 000 нови клеинта, с което клиентската база нараства до 46 000. Ръстът на банковия портфейл спрямо същия период на 2006 г. надхвърля 36 млн. евро. С възможностите за финансиране на малките и средни предприятия по европейски програми изложителите и гостите запозна Кирил Тюлев, експерт от Националния център по професионално обучение към Търговско-промишлена палата - клон Пловдив.
В Петрич Николай Шимов, управител на клона направи представяне на банката, в което запозна присъстващите с философията и начина на работа на ПроКредит Банк, както и оповести данни за регионалния пазар. Той съобщи, че в Югозападна България ПроКредит Банк има 20 клона и амбициите на банката са до края на годината те да станат 28. Клиентите на клон Петрич, който функционира вече четвърта година, са 2500, а активният кредитен портфейл на клона към момента възлиза на 11 млн. лева.
Изложенията на клиентите на ПроКредит Банк стартираха на 6 октомври в Габрово и във Варна. Инициативата ще завърши на 20 октомври, когато в Плевен и в София ще се проведат последните две изложения ПроДължи с нас.
Към края на месец септември 2007 година, ПроКредит Банк България разполага с 65 клона в цялата страна. Общият текущ кредитен портфейл на банката възлиза на над 398 млн. евро (включително секюритизиран портфейл от над 88 млн. евро), отпуснати на повече от 54,500 малки предприятия и физически лица. Размерът на депозитите възлиза на над 266 млн. евро, а броят на активните клиентски сметки в ПроКредит Банк към края на месец септември е повече от 187 хил. От тях 50,469 са спестовни и срочни влогове, 50% от които са със салдо под 1,000 евро. Големият брой малки спестовни влогове в банката е отражение на факта, че всички ПроКредит Банки са твърдо ориентирани към ''отговорно банкиране'', което допринася за социалното и икономическо развитие на населението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във