Банкеръ Daily

Новини

ПроКредит Банк финансира селскостопански производители

ПроКредит Банк се споразумя за допълнителни средства от 10 млн. лева увеличаване на лимита по договорената кредитна линия с Българска банка за развитие (ББР) за финансиране на земеделски производители с нисколихвени оборотни кредити.


Заемите се предлагат при фиксирана годишна лихва от 7. 5 на сто. Таксата за отпускане е 0.7% от размера на кредита, като не се начислява такса за управление.


Банката отпуска кредитите между 20 000 и 500 000 лева, като срокът на погасяване е до 18 месеца. Фермерите могат да използват отпуснатите заеми за оборотни средства за купуване на семена, торове, препарати, фуражи, обработка на земя, заплащане на ренти и други.


Условията на банката за погасяването са съобразени с доходите на земеделските производители и тяхната сезонност. Като обезпечение на кредитите могат да се използват субсидии по схема за единно плащане на площ и схема за национално доплащане, както и транспортни средства, машини, съоръжения, животни, селскостопански и жилищни сгради, земеделска земя и други.


От подписването през 2009 г. на кредитната линия между двете финансови институции, ПроКредит Банк е отпуснала заеми за оборотни нужди по програмата на ББР на над 500 земеделски стопани със средства на обща стойност над 38 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във