Банкеръ Daily

Новини

ПРОФСЪЮЗИТЕ ПОИСКАХА ПРОКУРОРСКА ПРОВЕРКА НА РЪКОВДСТВОТО НА КРЕМИКОВЦИ

Профсъюз Подкрепа, в който членуват повече от 2650 работници от металургичния комбинат Кремиковци АД, се обърна към главния прокурор на Република България с официално искане за започване на разследване на дейността на Управителния съвет на металургичния комбинат Кремиковци, действащ от името на собственика на предприятието Прамод Митал. Това съобщиха от пресцентъра на синдиката. Ръководството на профсъюза бе информирано, че към настоящия момент Управителният съвет на комбината е нелегитимен и няма право да взема решенияпоради липса на кворум - необходимите 2/3 от членовете на Управителния съвет.
Профсъюзните лидери са обезпокоени и от факта, че липсва официален статут на настоящия Изпълнителен директор на Кремиковци АД Гунтопали Джаганадам, който е нелегитимен, поради отказ за вписване от Агенцията по вписванията и липсата на работна виза.
В настоящия момент Гунтопали Джаганадам има само туристическа виза за пребиваване в Република България, която не му дава юридически прaва да подписва документи и споразумения от името на Кремиковци АД.
В допълнение на гореизложеното, обезпокоителни са и процесите около комбината, свързани с опитите за прехвърляне на част от активите на комбината от страна на нелегитимния Управителен съвет и псевдо-директора на Кремиковци, които могат да бъдат квалифицирани като финансови машинации и поставят под заплаха бъдещето на предприятието и пряко съдбата на над 6000 кремиковски работници, a косвено на над 100 000 български граждани, икономически свързани с производството и дейността на комбината.
Българските профсъюзи изразяват своя решителен протест, относно действията на собственика на комбината Прамод Митал и настояват Главна прокуратура на Република България да започне разследване на дейността на нелегитимните органи на управление в Кремиковци АД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във