Банкеръ Weekly

Новини

Проф. Петров: Няма да позволя трусове в здравеопазването

bdquo;Нашият фокус ще бъде към прозрачност и спокойствие в системата, грижа за слабия, за болния човек и стабилност в системата на здравеопазването. Ще направя всичко възможно да не допусна никакви трусовеldquo;. Това заяви новоназначеният министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров при приемането на поста от своя предшественик Десислава Атанасова. Той обеща откритост и диалогичност в работата с пациентските и съсловните организации и с представителите на бизнеса в здравеопазването. bdquo;Ние трябва да използваме всичко работещо и добро. Посоката е правилна и ако успеем да вдигнем темпото на работа, това ще бъде успехldquo;, каза още проф. Петров.


Десислава Атанасова даде висока оценка на професионалните качества на проф. Петров. bdquo;Радвам се, че оставям министерството в изключително професионални и добри ръце. Новият министър ще наследи един добър екип, работеща администрация, хора, които работят изцяло в полза на гражданите. Няма да има сътресенияldquo;, каза бившият министър. Тя отбеляза, че напуска с чувство на удоволствие от свършената работа.


Атанасова връчи на проф. Петров люлката на Нютон, свимволизираща предаването на енергията и изрази надежда, че темпото на работа ще бъде запазено. Новият министър от своя страна й подари букет от бели рози като символ на добрите му чувства и пожела и на другите служебни министри да заварят също толкова добре поддържана институция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във