Банкеръ Daily

Новини

Проф. Георги Колев е новият председател на общинския съвет в Шумен

Проф. Георги Колев, от листата на ДПС, е новият председател на Общински съвет ndash; Шумен, съобщиха от общината. Той бе избран с гласовете на 21 съветници. За Даниела Русева са гласували 16 души. В урната са намерени и четири недействителни бюлетини.


Проф. Колев е декан на Педагогическия факултет на Шуменския университет Епископ Константин Преславски. През последните две и половина година бе мажоритарен депутат в Народното събрание, което напусна по свое желание.


Проф. Колев бе избран при повторното гласуване. Преди това освен неговата кандидатура, бе издигната и кандидатурата на Иван Капралов от коалиция Демократи за десетия град. Капралов предложи промяна в осма точка, която предвижда, ако кандидатите за поста са двама, повторен избор да се проведе след консултации между политическите сили и повторно номиниране на кандидати. Реално по този начин се даде възможност за издигане на нови кандидатури. След поредица гласувания нито едно от предложенията не получи нужния брой гласове, последва кратка почивка, след която съветниците от БСП обявиха, че приемат предложението на Капралов. При първото гласуване проф. Колев получи 20 гласа от нужните 21, а за Капралов гласуваха 18 съветници, което наложи новите номинации и повторното гласуване.


След избора на председател на общинския съвет, местните парламентаристи избраха деветчленна комисия, която да предложи адекватни и резултатни промени в Правилника за работа на общинския съвет. Тя ще бъде ръководена от Иван Капралов, решиха съветниците. Общинският съвет даде мандат на комисията до следващата сесия да направи своите предложения за промяна на Правилника.

Facebook logo
Бъдете с нас и във