Банкеръ Daily

Новини

Проекти за 17 млн. лв са спрени в община Кърджали

Проекти за 17 млн. лв са спрени в община Кърджали. Първият е за изграждане на парк с детски площадки и велоалеи. Вторият проект е за построяване на център за деца с церебрална парализа, а третия е за социален патронаж, в рамките на който се оказват грижи на около 200 възрастни самотни хора. Граждански инициативен комитет събра 53400 подписа в защита на местната власт и ги представи пред председателя на парламента Цецка Цачева. Подписите са събрани за 10 дни, а инициативата се подкрепя от политическото и парламентарното ръководство на ДПС.
Комитетът алармира и за показни действия и изземването на функциите на съдебната от изпълнителната власт за постигане на политически цели. В областта се е стигнало до репресия, уронване на авторитета на местната власт и политическото омаскаряване.
В четвъртък подписката ще бъде връчена на президента Георги Първанов, на премиера Бойко Борисов и на омбудсмана Гиньо Ганев, уточниха от инициативния комитет.
В отговор на обвиненията депутатът от ГЕРБ Цвета Караянева обяви на брифинг в в парламента, че партията на Доган манипулира гражданите на Кърджали. Тя информира , че по селата тези подписи са събирани под претекст, че който не се подпише, ще му бъдат спрени субсидиите за тютюн и за животни. В същото време пунктът за подкрепа на подписката в Кърджали е бил сформиран точно пред джамията в града.
Кърджалийският депутат от ГЕРБ разкри още, че хората от града били убеждавани, че с подписа си подкрепят ислямски погребален ритуал, а не местната власт. Караянева подчерта, че за град Кърджали няма нито един спрян проект, а всички споменати в подписката са върнати от министерствата, за да се окомплектоват документите в тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във