Банкеръ Daily

Новини

Продължава реализацията на два социални проекта

Община Шумен продължава реализацията на два социални проекта по ОП Развитие на човешките ресурси, съобщиха от общината. Резултатите от първите шест месеца са отчетени от техните ръководители Стефан Живков и Нели Попова. Първият проект е Домашен помощник в семейна среда на сдружение Северен шуменски селски район.
Безвъзмездната финансова помощ за него е в размер на 188 369 лева. По него работят 37 души като домашни помощници, които обслужват 118 болни жители на шуменски села. Проектът ще приключи през февруари 2012 година.
Вторият проект е Социален асистент и домашен помощник в семейна среда. Той обхваща областния град и кварталите Дивдядово, Мътница и Макак. Целта е осигуряване на грижа в семейна среда на лица с увреждания или самотно живеещи хора. Бенефициентите са общо 85, като 69 от тях са жени и 16 са мъже. От проекта са отпаднали 11 инвалиди, част от които са починали, а други са заминали да живеят в друго населено място.
Най-младият бенефициент е на 7 години, а най-възрастният – на 97 години. Назначените по проекта безработни са 35. Общата стойност на проекта е близо 200 хил. лева. Продължителността на реализацията му е 14 месеца, като изпълнението му започна в началото на 2011 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във