Банкеръ Daily

Новини

Продължава борбата с пожара край Долна баня

Огнеборци, служители на Горското стопанство и местни жители продължават гасенето на пожара край Долна баня. Към момента огънят е локализиран на площ от около 1400 дка. Вчера пожарникарите успяха да пресекат пътя на огъня, който заплашваше близкия соларен парк и постройките на щраусовата ферма в района.


Локализиран е пожарът и в землището на село Тополница. Продължава гасенето му от три противопожарни екипа и доброволци. Той възникна вчера преди 15 часа и се разви на голяма територия ndash; по първоначални данни е засегнал 4000-5000 дка лесонепригодни площи, навлязъл е низово в 30 дка смесена гора и 50 дка млади борови насаждения. Няма опасност за намиращи се в близост вили и къщи.


Два хеликоптера се включиха от тази сутрин в гасенето на пожара, който възникна вчера в местността ldquo;Бели борrdquo; в Рила планина. Близо 150 огнеборци, горски служители, войници, служители на горските предприятия и доброволци ще работят днес във високопланинския и труднодостъпен участък, за да се пресече пътят на огъня към горските насаждения. Пожарът е възникнал в ниска суха растителност и трева.


Над 30 служители на Областно управление bdquo;Пожарна безопасност и защита на населениетоrdquo; и доброволци продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна във високопланинската част на Рила планина на 19 август.


Погасен е пожарът, възникнал на 21 август между селата Непразненци и Гигинци. Благодарение на бързите и адекватни действия на пожарникарите от пожара са спасени стопански постройки и три къщи. Огънят унищожи 15 000 дка сухи треви и храсти и близо 350 дка широколистни и иглолистни гори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във