Банкеръ Daily

Новини

ПРОДАЖБИТЕ НА FORD НАРАСТВАТ В 14 ОТ 19-ТЕ ПАЗАРА В ЕВРОПА

Продажбите на Ford Европа отбелязват ръст и през месец април, съобщиха от компанията. В Германия те са нараснали с над 25%, а във Франция - с 27 на сто. Данните показват рекорден брой месечни продажби на лекотоварни автомобили в Русия. Най-продаван в Европа е новият Ford Focus, следван от Ford Fiesta и новия Ford Mondeo, докато в България най-търсен е бил Ford Transit с реализирани продажби за месец април от 150 автомобила.
Обемът на продажбите ни е нараснал в 14 от общо 19-те европейски пазара, а пазарният ни дял се е увеличил в 16 от тях, коментира Ингвар Свигъм (Ingvar Sviggum), вицепрезидент на Ford-Европа, отговарящ за Маркетинг, продажби и услуги. Изключително сме доволни от представянето ни във Франция и Германия, а след първите четири месеца Ford е начело и на испанския пазар, което се случва за първи път в тази страна, допълва още той.
Продажбите на Ford-Европа за април месец са 161 140, или с 8 на сто повече в сравнение със същия период от 2007 г., като пазарният дял достига 8.1 процента. За България цифрите са съответно 350 продадени през месец април, или 7,6 % ръст спрямо 2007 година.
Най-продаваният автомобил на Ford-Европа през месец април е новият Ford Focus с продадени общо 33 100 модела, следван от Fiesta с 26 900, докато продажбите на новия Ford Mondeo са се увеличи до 14 800. Април е най-добрият месец и за лекотоварната гама с рекордните 23 500 продадени автомобила, като причина за това е Ford Transit с над 15 600 изтъргувани броя. У нас моделът също е безспорен лидер сред лекотоварните с 41% пазарен дял и продадени от началото на годината досега общо 540 бройки.
За първите четири месеца на тази година Ford-Европа има продадени общо 662 700 автомобила и бележи ръст от 3% спрямо миналата година, отбелязвайки пазарен дял от 8.7 на сто.
Новият Ford Kuga, който ще тръгне в продажба от следващия месец, допълнително ще засили продажбите на компанията със синия овал, прогнозира още Ингвар Свигъм.

Facebook logo
Бъдете с нас и във