Банкеръ Daily

Новини

ПРОДАЖБИТЕ НА ДЕВИН НАРАСТВАТ С 6 НА СТО

Девин АД, водеща компания на пазара на бутилирани води в България, отбеляза 6% ръст на продажбите си за първите три месеца на 2009 г. спрямо същия период на предходната година. Приходите от продажби за тримесечието достигнаха 13.9 млн. лева.
Според отчетите на дружеството за първото тримесечие, значително е подобрена брутната рентабилност, в сравнение с миналогодишните стойности. Нетната загуба е намалена два пъти спрямо периода януари-март 2008 година. Това е в резултат от предприетите инвестиции в производството и обновлението на бутилиращите съоръжения, които увеличиха конкурентноспособността на Девин АД, и за които компанията получи голямата награда на БСК за 2008 г. за инвестиции.
През месец март 2009 г. компанията успешно стартира продажбите на богата гама сокове, нектари и плодови напитки на марката Granini. По този начин тя допълни портфолиото си с продукти от най-висока класа в своята категория - 100% натурални, без консерванти, оцветители, изкуствени аромати или генно-модифицирани плодове и зеленчуци.
С поемането на дистрибуцията на Granini, Девин АД ще се стреми да завземе 2% пазарен дял от пазара на плодови напитки в България, като цените ще бъдат съобразени с пазара, а продуктите ще бъдат подкрепени на всички маркетингови нива.
За Девин АД
Девин АД е основана през 1992 г. като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 г. фирмата е преобразувана в акционерно дружество със 100% частен капитал, а от началото на 2006 г. компанията е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group. Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки.
Компанията притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран, от който се бутилира единствената по рода си за българския пазар изворна вода Девин.
Заводът разполага със собствена модерна лаборатория, която провежда постоянен химичен и микробиологичен контрол, за да гарантира необходимото качество в процеса на производство и на крайния продукт. Девин АД е сертифицирана по ISO 22000:2005 SGS SYSTEM CERTIFICATION.

Facebook logo
Бъдете с нас и във