Банкеръ Daily

Новини

ПРИСЪЕДИНЯВАМЕ СЕ КЪМ ЦЕНТЪРА ЗА ОБЕДИНЯВАНЕ НА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Правителството одобри присъединяването на България към Центъра за обединяване на разузнавателна информация (IFC), като утвърди Меморандума за разбирателство относно организацията, административното устройство, сигурността, финансирането и попълването с личен състав на Центъра. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
IFC е международен военен щаб, който функционира от октомври 2006 г. Разположен е във Великобритания и осигурява Върховния главнокомандващ на силите на НАТО в Европа (SACEUR) и структурите на Съюзното командване по операциите с пълния спектър разузнавателни продукти и аналитични способности за планирането и воденето на операции. Към момента в Центъра участват 22 страни-членки на НАТО.
Присъединяването на България към дейността му ще допринесе за по-пълното интегриране на българското военно разузнаване в разузнавателната общност на Алианса. Ще се повиши количеството и качеството на разузнавателната информация, ще се подобри оперативната съвместимост на военните ни разузнавателни структури с тези на страните-участнички.

Facebook logo
Бъдете с нас и във