Банкеръ Daily

Новини

ПРИСЪДИТЕ СА СПРАВЕДЛИВИ, ЗАЯВИ ЧИЧОТО НА ЧОРАТА

Размерът на присъдите не ме интересува. Не беше доказана необходимостта от т.нар. акция Респект. По никакъв начин не може да се докажат лъжливите твърдения на убийците, че се е готвело някакво голямо престъпление. Това заяви проф. Людмил Георгиев, вуйчо на убития Ангел Димитров-Чората, който коментира присъдите по делото.
Самият факт, че жената на водача на убийците - Писов, е адвокат на Кьоравия какво ви говори. (В тефтерчето на лихваря трябвало да бъдат открити имената на осъдените вече полицаи, но съответно не са открити - бел.ред.).
Ако държавата беше намесена по някакъв начин за тези три години, те щяха да са в затвора, коментира Георгиев нападките, че е повлиял политически на изхода на делото. (Името му се свързва с ДПС - бел.ред.). По този повод той каза: “Адвокат на Писов беше г-н Георги Гатев. Той стана член на съдебния инспекторат от страна на ДПС. Нямам как да е оказан натиск върху съда”.
Не приемаме присъдата, защото е необоснована - каза от своя страна адвокатът на един от полицаите д-р Георги Ценев. - Има само косвени доказателства - първото е, че са били там. Второто е свидетелството на две момичета, едното от които е имало по-интимни отношения с Ангел Димитров-Чората, каза защитникът и добави: При такива близки отношения трябва да се създаде съмнение за истинността на казаното от свидетелите.
Няма черепна травма. Потвърди и го единият експертите по съдебна медицина, които бяха разпитани. В съдебно-медицинската експертиза пише, че черепът е здрав, заяви Ценев.
Първо, за мен няма убийство. Нито е получил черепно-мозъчна травма нито разкъсване на аортата. Допускаме, че е починал от асфиксия. Открити са множество петна по тялото му, което говори за цианоза на много от органите на Ангел Димитров. Това говори за липса на кислород. (...) Той е бил и кокаинозависим - за това говорят изследванията на урината.
Жената на Писов не е адвокатка на Кьоравия, а на жена му по гражданско дело, и то след инцидента с Чората, добави още Ценев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във