Банкеръ Daily

Новини

ПРИЯТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЩЕНСКА БАНКА СЪБРАХА 950 КГ. СМЕТ ОТ ПАНЧАРЕВСКОТО ЕЗЕРО

Над 500 служители на Пощенска банка, техните семейства, приятели и съмишленици почистиха Панчаревското езеро и района около него в събота (13юни). Разделно бяха събрани и извозени над 950 кг боклуци с активното съдействие на район Панчарево.
В екоинициативата се включиха Антъни Хасиотис, изпълнителен директор на банката, кмет на Кокаляне, както и представители на неправителствени организации. Проектът се осъществява в рамките на програмата на финансовата институция за опазване на околната среда и екологично отговорно поведение.
Тази година, освен традиционното почистване на боклуци, доброволците от Пощенска банка боядисаха моста до езерото. За да улесни колоездачите и да насърчи по-природосъобразния начин на живот, наскоро банката изгради и паркинг за велосипеди.
Миналогодишната инициатива в района беше посветена на благоустрояване на местността с изграждане и поддръжка на специален кът за отдих и игри до спирка „Плажа”, реновиране на моста до Община Панчарево и почистване на езерото и околността от доброволци – служители на банката.
Проектът „Кристално чисто Панчарево” се вписва в цялостната програма на Пощенска банка за опазване на околната среда, която стартира през 2008 г. и продължава да се развива. Освен в областта на екологията, банката осъществява своята социално отговорна политика и в сферата на образованието с програмата „Силен старт с Пощенска банка”, която се реализира за пета поредна година под патронажа на Министерството на образованието и науката. Наскоро в партньорство със Столична община финансовата институция подкрепи и осветяването на фасадата на Столична библиотека.

Facebook logo
Бъдете с нас и във