Банкеръ Daily

Новини

Приходите от винетки са със 16 млн. лв. повече от миналата година

До края на ноември са продадени 6 100 000 броя винетки, като очакваме до края на годината да бъдат продадени 6 500 000 винетни стикери. Начислените приходи са 216 млн. лв., като постъпленията нарастват с над 7% или са около 16 млн. лв. повече, спрямо същия период на миналата година, обяви Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие, на пресконференция за представяне винетните стикери за 2014 .


bdquo;Ръст има, и в продажбата на месечните и седмичните винетки за товарни автомобили, както и на месечните и седмичните винетки на леките автомобили.


По отношение на пътните такси и разрешителни, издавани от Агенция Пътна инфраструктура, до края на ноември приходите са близо 9.5 млн. лв. Миналата година са били 8.9 млн. лв., това е ръст от над половин милион лева. Общо от реализираните приходи и такси през 2013 г. от винетни и пътни такси са 240 млн. лв.rdquo;, каза още министър Десислава Терзиева.


Продажбата на винетки за 2014 г. започна от днес в поделенията на Български пощи, а от 20 декември стартира във всичките над 3300 дистрибуторски пункта.


До коледните празници в пунктовете ще има над 1,8 млн. винетки от различни видове и за различни категории превозни средства. От тази бройка над 1 млн. са годишните стикери за леки коли.


До края на месеца ще върви паралелна продажба на винетки за тази и за следващата година. Годишните винетки за всички видове превозни средства и тази година са валидни до 31 януари 2014 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във