Банкеръ Daily

Новини

Приходите на Western Union се увеличават през 2010 г. с 2 процента

Приходите на компанията за 2010 г. са се увеличили с 2% в сравнение с 2009 г., достигайки 5.2 млрд. долара, съобщиха от офиса на фирмата в България. Печалбата за четвъртото тримесечие на миналата година възлизат на 1.4 млрд. долара, с което компанията отбелязва ръст от 3% в сравнение със същия период за 2009-а.
Президентът и главен изпълнителен директор на Western Union Хикмет Ерсек счита, че 2010 г. завърши силно за нас. Тенденциите при приходите от-клиент-към-клиент се засилват, като това включва и очаквания оборот при вътрешните парични преводи в САЩ. През годината сме генерирали паричен поток от 1 млрд. долара от оперативна дейност, и чрез повторно изкупуване на акции и дивиденти сме изплатили на акционерите си 750 млн. долара. Реализирали сме напредък по своите ключови стратегически приоритети за разширяване на каналите за продажба на дребно, включително и на електронните такива, за развиване на продуктовото ни портфолио и за подобряване на процесите и продуктивността.
Според Ерсек, напредъкът включва разширяване на мрежата ни от агенти с водещи банки в Европа и Русия, както и нови стратегически взаимоотношения в Индия. Освен това подписахме споразумения за въвеждане на мобилни парични трансфери в много страни от Африка и Близкия Изток, и добавихме услугата парични трансфери към сметки (account based money transfer) в Китай.
Прогнозите за 2011 г. на компанията за ръст на приходите по общоприетите счетоводни стандарти (GAAP) са в диапазона между 3 до 4%, като при паричните потоци от оперативна дейност са между 1.2 млрд. до 1.3 млрд. долара.
Въпреки че все още има икономически предизвикателства в някои части на света, очакваме тази възходяща тенденция да продължи и през 2011-а. За цялата година очакваме по-силен органичен ръст при приходите и продължаваща възвращаемост на капитала на нашите акционери, като в същото време осигуряваме инвестиции в бизнеса като залог за бъдещото му нарастване, добавя Ерсек.
Western Union Company е световен лидер в сферата на паричните преводи. Заедно с филиалите си Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil и Western Union Business Solutions, Western Union осигурява на клиентите си бързи, надеждни и удобни начини за изпращане и получаване на пари по целия свят, както и за плащане на сметки и закупуване на парични ордери. Western Union, Vigo и Orlandi Valuta оперират чрез комбинирана мрежа от над 445 хил. агента в над 200 държави и територии. През 2010 г. компанията е извършила 214 млн. транзакции от потребител-към-потребител в цял свят, като е придвижила 76 млрд. долара между клиенти и е извършила 405 млн. бизнес транзакции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във