Банкеръ Daily

Новини

При полицейска операция “Търгашите” е задържано семейство лихвари

При полицейска операция “Търгашите” е задържано семейство лихвари, съобщиха от МВР. Акцията е проведена на територията на Монтана. От жилището им са иззети множество дебитни и лични карти, пълномощни, договори за покупко-продажба, тетрадка с имена на длъжници
В хода на извършените оперативни действия, криминалисти на ОДМВР-Монтана влезли в следите на 36-годишната Е.В. и съпругът й К.К. Вчера те „атакували” дома им в кв. “Кошарник”, където открили и иззели 71 дебитни карти - собственост на жители от квартала, 7 лични карти, 2 пълномощни и 2 договора за покупко-продажба, запис на заповед и тетрадка с лични данни на длъжници.
Съпрузите набирали клиентите си при пазаруването им в кварталния магазин за хранителни стоки. След като ги омайвали с изгодни предложения и им отпускали заеми с лихви върху дължимите суми, клиентите били записвани в тетрадка. После нелоялните длъжници били „наказвани” с отнемане на дебитните им карти или недвижимо имущество.
Е.В. и К.К. са задържани за 24 часа, материалите по случая ще бъдат докладвани на районната прокуратура в Монтана за образуване на досъдебни производства срещу семейството.
Процесуално-следствените действия по документирането на извършваната от съпрузите нерегламентирана финансова дейност продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във