Банкеръ Daily

Новини

Президентът Първанов ще участва в откриването на международна конференция в Димитровград

Георги Първанов ще се включи в конференция на тема Димитровград – градоустройство, парково изкуство, архитектура, ценностна интерпретация. Преди това държавният глава ще бъде посрещнат лично от кмета на Димитровград Стефан Димитров. По-късно двамата ще се открият конференцията.
В нея нея участват д-р арх. Добрина Желева-Мартинс, д.с.н. Искра Дандолова и архитектите Пламен Шомов, Камелия Мрянкова, Илияна Овчарова и Димитър Механджиев. Международното представителство в двудневния форум се очаква да е от побратимения на Димитровград унгарски град Казинцбарцика.
По-късно през деня президентът ще е специален гост за 100-годишния юбилей на димитровградското основно училище Пенчо Славейков. Той ще участва в тържествен ритуал по откриване паметна плоча на патрона на учебното заведение. Той ще се срещне и с колектива на училището-юбиляр.
Гостуването на президента ще премине под знака на 51-ата годишнина от кончината на Пеньо Пенев. Държавният глава ще участва в поклонението пред бюст-паметника на поета.
Преди това Георги Първанов ще се срещне и разговаря в комплекс Планета-Пайнер с представители на местния бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във