Банкеръ Daily

Новини

ПРЕЗИДЕНТЪТ ОТКРИВА ДВЕ КОНФЕРЕНЦИИ

По покана на д-р Жельо Желев президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на десетата международна конференция на Балканския политически клуб. Конференцията е посветена на кавказкия регион и ще започне в 9.00 часа в хотел “Арена ди Сердика”.
В 10.00 часа в зала 7 на НДК по покана на Надежда Михайлова държавният глава ще присъства на конференция “Трафикът на жени – правни и институционални механизми за противодействие”. Конференцията е организирана от Института за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа.
В 11.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Първанов ще връчи наградата “Джон Атанасов” за 2007 г. Носителят на наградата е Георги Кузманов.
В 15.00 часа президентът ще пристигне в Благоевград, където ще участва в отбелязването на началото на Балканската война и освобождаването на Горна Джумая. Държавният глава е патрон на честването на 95-та годишнина от Балканската война.
Президентът ще проведе среща - разговор със студенти от Югозападния университет и ученици от Природо-математическата гимназия. По-късно ще присъства на литургия в църквата “Света Богородица” в памет на загиналите в Балканската война и ще участва в кръгла маса за Балканската война в Историческия музей.
В 19.30 часа пред паметника на Гоце Делчев президентът ще присъства на тържествена заря.

Facebook logo
Бъдете с нас и във