Банкеръ Daily

Новини

Президентът не бил източил 1 млн. долара от „Линднер“

Твърденията за нарушаване на закона и източване на фирма bdquo;Линднерldquo; с 1 млн. долара от президента Росен Плевнелиев не отговарят на истината. Това се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава. Доходите и имуществото на Плевнелиев и на неговото семейство са публично известни и достъпни на интернет страницата на Сметната палата от първия ден, в който той заема публична длъжност.


През всички години, в които президентът е работил в реалния бизнес, той се е придържал към правилата на закона. За този период той е платил дължимите си данъци до последния лев, както в България, така и в страните, в които е работил, се посочва още в съобщението от Дондуков 2.


Доходите на Росен Плевнелиев и имуществото, което той и семейството му притежават, са с изцяло доказан произход. Нещо повече, в работата си като бизнесмен той не се е обогатявал от обществени поръчки, не е bdquo;усвоявалldquo; държавни пари и не е приватизирал държавни дружества на безценица.


Тиражираните версии в някои сайтове са очакван отговор на принципните и категорични позиции на държавния глава за запазването на държавността, на морала при назначението на лица на висши държавни длъжности и в подкрепа на справедливото гражданско недоволство от последните дни. Подобни твърдения имат за цел да отклонят общественото внимание от безпринципните назначения в политиката и от справедливите протести на българските граждани срещу тях.


Президентът ще продължи да защитава демокрацията, морала и интересите на народа, независимо от компроматните войни срещу него, се посочва още в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във