Банкеръ Daily

Новини

Президентът на Турция Абдуллах Гюл пристига на посещение у нас

По покана на Георги Първанов президентът на Турция Абдуллах Гюл ще направи официално посещение у нас на 11 и 12 юли. Турският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Хайрюниса Гюл.
Първанов и Гюл ще продължат активния политически диалог на най-високо равнище след официалното посещение на българския държавен глава в Турция през 2008 година и участията им в няколко международни форуми в София и Истанбул през 2009 и 2010 г. Президентите ще обсъдят възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и активизиране на стокообмена и ще обменят мнения и информация и по други двустранни, регионални и международни въпроси от общ интерес.
В програмата на посещението са предвидени среща “на четири очи” на държавните глави и пленарни разговори на двете официални делегации. Президентите Георги Първанов и Абдуллах Гюл ще дадат съвместна пресконференция.
Държавните глави ще приветстват участниците в българо-турски бизнес форум.
Президентът Първанов и съпругата му Зорка Първанова ще бъдат домакини на официална вечеря в чест на президента на Турция и съпругата му.
Президентът Абдуллах Гюл ще има срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов. Турският държавен глава ще разговаря и с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и с председателя на групата за приятелство с Турция в Народното събрание Рамадан Аталай.
През последния ден от визитата турският президент ще посети музея в археологическия резерват в старата българска столица Плиска, както и Шумен и Хитрино.

Facebook logo
Бъдете с нас и във