Банкеръ Daily

Новини

Президентът на Малта Джордж Абела пристига у нас

Президентът на Малта Джордж Абела ще направи държавно посещение в нашата страна от 12 до 14 май по покана да Георги Първанов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Държавните глави ще продължат политическия диалог на най-високо равнище след визитата на българския президент в Малта през 2009 година. Президентите Първанов и Абела ще обсъдят мерки за активизиране на търговско-икономическия обмен и инвестициите и ще обменят мнения и информация по регионални и международни въпроси от общ интерес.
В програмата на посещението са предвидени среща “на четири очи” на държавните глави и пленарни разговори на двете официални делегации.
В присъствието на президентите на България и Малта ще бъдат подписани междуправителствени споразумения в областта на транспорта и защитата и обмена на класифицирана информация.
Президентите Георги Първанов и Джордж Абела ще дадат съвместна пресконференция.
Президентът на Малта ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, както и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
Малтийският държавен глава ще посети Пловдив. В последния ден от визитата Джордж Абела ще разгледа храм-паметника “Св. Александър Невски”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във