Банкеръ Daily

Новини

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЯПОНСКАТА МУЗИКАЛНА АГЕНЦИЯ МИ-ОН ПОЛУЧИ ОРДЕН МАДАРСКИ КОННИК

На тържествeна церемония в посолството на Република България в Токио на 22 юни посланик акад. Благовест Сендов връчи орден “Мадарски конник” - втора степен на президента на японската музикална агенция „Мин-он” Хироясу Кобаяши. Високото българско държавно отличие се присъжда на Кобаяши за дългогодишния му принос за развитието на българо-японските отношения в областта на културата.
В словото си посланикът проследи дългогодишната дейност на музикална агенция „Мин-он” и лично на Хироясу Кобаяши в качеството му на нейн президент. Изтъкнати бяха неговите лични инициативи, заслуги и принос за представянето на българската музикална култура в Япония с организирането на гастроли на изтъкнати наши изпълнители и състави, между които Мъжкия хор към БНР, Хорова капела „Светослав Обретенов”, ансамбъл „Филип Кутев”, Теодоси Спасов и др. Академик Сендов добави, че именно благодарение на организационните възможности и авторитет на “Мин-он” България добива популярност в Япония като страна с богати традиции и високо равнище на музикалното изпълнителско изкуство. Музикалният обмен с “Мин-он” заема важно място в културното общуване между двете страни и има значим принос за взаимното опознаване и разбирателството между нашите народи.

В отговор Хироясу Кобаяши заяви, че приема удостояването с високото отличие като признание за усилията му да представи пред японската публика самобитната и неповторима българска музика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във