Банкеръ Daily

Новини

Пренареждат жълтите павета

От 26 март в продължение на девет дни емблематичните жълти павета по столичния бул. Цар Освободител ще бъдат пренаредени, съобщи в петък (25 март) заместник-кмета по транспорта на София Любомир Христов. След зимния сезон по пътната артерия, която е основно продължение на бул. Цариградско шосе, на много места има неравности и сериозни пропадания, които не само че затрудняват движението, но и създават предпоставки за произшествие. Там където се налага, счупените паветата ще бъдат подменени с нови. Булевардът ще бъде затворен за движение единствено през почивните дни, обещава Христов.
През идната седмица ще започне и активната работа по програмата за текущи ремонти на улиците в столицата, които ще продължат до края на април. За целта са предвидени 27 млн. лв., а дейностите са разпределени между шестте фирми - Главболгарстрой - Инфраструктурно строителство, Пътностроителна техника, Пътища и съоръжения, Трейс Инжект, консорциум Имат-ПС и СК-13 Пътстрой, които имат договори с общината за поддържане на пътната инфраструктура. По думите на Любомир Христов обаче въпросните фирми ще трябва да увеличат броя на служителите си, за да могат да се спазят поставените сроковете.
Надявам се, че времето ще е благосклонно и ще можем да изпълним проектите така, както са заложени - до 30 април. След това ще съсредоточим усилията си и върху програмата за ремонт на вътрешнокварталните улици, каза зам.- кмета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във