Банкеръ Daily

Новини

Премиерът поздрави рейнджърите в чужбина

Премиерът Пламен Орешарски и министърът на отбраната Ангел Найденов са изслушали докладите на контингентите ни от Кабул и Кандахар в Афганистан, от Босна и Херцеговина, от Косово, Грузия и Мали, представени от командирите на мисиите ни зад граница, информира пресслужбата на правителството.


Министър-председателят е подчертал, че усилията на българските военни зад граница са стъпка в утвърждаването на името на България като държава, която винаги се е изявявала като коректен партньор - както съюзнически, така и когато трябва да се подпомагат други държави.


"Позволете ми да ви пожелая весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по-добра година от тази, която отминава. Радвам се, че ви намирам в добро състояние на духа", се е обърнал премиерът към командирите, съобщават от пресслужбата.


Министър Ангел Найденов е изразил високата си оценка за начина, по който българските военни зад граница изпълняват задачите си, и ги е поздравил за отличната служба. Министърът е изпратил поздрави на целия личен състав на контингентите и им е пожелал здраве, късмет, светли празници и успешно завръщане.


От своя страна, военните ни зад граница са си пожелали следващата година да бъде успешна, благодатна, по-спокойна и мирна. Те са изразили сърдечните си поздрави към близките и приятелите си в България. От контингента в Мали са споделили радостната вест, дошла при тях през тази нощ - че се е родила дъщеря на един от военните ни медици.


Орешарски е пожелал на военните ни следващата година да бъде много по-добра: „За вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас".

Facebook logo
Бъдете с нас и във