Банкеръ Daily

Новини

Премиерът отказа да се извини за Авиоотряд 28

Премиерът Бойко Борисов да се извини за полета на Авиоотряд 28, с който бяха превозени футболистите от bdquo;Витошаrdquo; ndash; Бистрица. За това призова депутатът от ДСБ Иван Иванов по време на петъчния парламентарен контрол. Той поиска от министър-председателя да посочи, кой носи отговорността за правителствения самолет и неговото използване. Подобен въпрос бе зададен и от Коалиция за България, но председателят на Народното събрание Цецка Цачева не позволи на Петър Курумбашев да го развие, тъй като се дублирал с този на ДСБ.


Неприятният извод от историята с летящите Бистришки тигри е, че тези, които спазват законите са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един - министър-председателят, който е със статут на старши тарикат. Това заяви депутатът от левицата Петър Курумбашев. Той разкритикува председателя на парламента Цецка Цачева, че иска да скрие Бойко Борисов и той да не отговори за полета на любимия му отбор с правителствения самолет. bdquo;Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството - може да се приложи за всяко едно държавно дружество, изтъкна Курумбашев. Той поясни, че директорът на Авиоотряд 28 се назначава и уволнява от премиера и е на негово пряко подчинение.


След краткия скандал между Цачева и Курумбашев, дойде ред и на Бойко Борисов да се включи подобаващо. Той не само, че не се извини, но използва повода да атакува БСП за наследството, което е оставила, участвайки в правителството на Тройната коалиция. За разлика от вас, ние сме достатъчно критични към всичко, което забележим и след това отстраняваме. Иначе нямаше да купите два нискотарифни еърбъса, които да наречем правителствени самолети, и да се чудим какво да ги правим, заяви Борисов. Той уточни, че поради тази причина те се предлагат за ползване от всеки, който ги поиска. Иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, за да наберат часове, каза още премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във