Банкеръ Daily

Новини

Премиерът иска прокурорска проверка на сделките с имоти в Несебър

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов, в което поиска проверка на всички извършени сделки с държавни и общински земи в община Несебър, свързаните с тях разрешителни, издадени от отделни министерства и ведомства, както и на всички длъжностни лица, участвали във вземането на решенията и издаването на документацията. Премиерът настоява проверката да обхване периода от 1 януари 2004г. до 31 декември 2012 година.


Борисов разпореди днес на министрите на регионалното развитие, на околната среда и на земеделието, заедно с депутатите от ГЕРБ, да предложат на Народното събрание необходимите промени в Закона за горите, Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, за да не се допускат подобни сделки и строежи.


Премиерът покани и правителствения сектор да се включи в проверката на цялата документация и в консултациите за промени на законодателството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във