Банкеръ Daily

Новини

Премиерът Борисов обсъди възможностите за сътрудничество между България и Йордания в земеделието

Премиерът Борисов обсъди възможностите за сътрудничество между България и Йордания в областта на селското стопанство с министъра на земеделието Самир ал Хабашнех, който е на посещение в страната ни по покана на колегата си д-р Мирослав Найденов.
Самир ал Хабашнех подчерта огромното значение, което Йордания придава на контактите си с България, и предаде на премиера Борисов специални поздрави от крал Абдула ІІ и покана от министър-председателя Маруф Бахит да посети страната в удобно за него време.
Министрите Хабашнех и Найденов информираха ръководителя на българското правителство за водените от тях разговори. Те са свързани с възможностите за трайно сътрудничество в областта на земеделието между двете страни, подкрепа за взаимноизгодни партньорства между българския и йорданския бизнес, както и за сключването на дългосрочни договори за износ на българска пшеница и ечемик за Йордания. Страната ни ще подпомогне развитието на ловния туризъм в Хашемитското кралство с дарение от 100 елитни лопатара. Йорданските власти ще бъдат подкрепени от България при осъществяването на контрола върху качеството на земеделската продукция с лаборатория за изследване на пестицидите в плодовете и зеленчуците, съобщи министър Найденов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във