Банкеръ Daily

Новини

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с еврокомисаря по регионална политика Павел Самецки

министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с комисаря по регионална политика на Европейската комисия Павел Самецки. Двамата ще дадат съвместна пресконференция от 10.30 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет.
Павел Самецки пристига късно днес в България на тридневна официална визита. На 22 октомври той ще има срещи още с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Същият ден Павел Самецки ще посети работната площадка на метростанция „Черни връх”, изграждаща се по проекта за разширение на софийското метро, финансиран по Оперативна програма „Транспорт” и автомагистрала „Люлин”, проект финансиран по програма ИСПА. На 22 октомври Павел Самецки ще изнесе и публична лекция в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” на тема „България в Европа, Европа в България - двама партньори едно предизвикателство”.
През втория ден от визитата си в нашата страна еврокомисарят ще посети Габрово, където ще има срещи с областния управител Мариан Костадинов, с кмета на община Габрово Томислав Дончев, както и с кметовете на общините Дряново, Трявна и Севлиево. Павел Самецки ще посети и четири обекта в община Габрово, финансирани по оперативните програми „Регионално развитие” и „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. На 23 октомври еврокомисарят ще се срещне и с изпълняващия длъжността кмет на София Минко Герджиков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във