Банкеръ Daily

Новини

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на церемония по подписване на пет гаранционни споразумения между ЕИФ и български банки

На 14 юли (четвъртък) в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, ще бъдат подписани гаранционни споразумения с пет български банки по линия на инициативата JEREMIE (Обединени европейски ресурси за подкрепа на малки и средни предприятия). Финансовият инструментът се ръководи в България в рамките на ОП Конкурентоспособност от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ). По силата на тези споразумения инициативата ще насочи близо 80 млн. евро от структурните фондове на ЕС в подкрепа на български фирми.
След подписването, което ще се състои между главния изпълнителен директор на ЕИБ Ричард Пели и представители на банките, СИБанк, ПроКредит, Райфайзенбанк, Обединена българска банка и УниКредит Булбанк ще предложат финансиране при преференциални условия на широк кръг малки и средни предприятия в цяла България, които се стремят да инвестират в разширяване на дейността си.


Facebook logo
Бъдете с нас и във