Банкеръ Daily

Новини

Премиерът Бойко Борисов и прокурор №1 Цацаров отчитат успехи на съвещание на МВР

Премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на агенция "Митници" Георги Костов ще се похвалят днес за своите успехи в сферата на борбата с организираната престъпност. Това ще стане в рамките на националното съвещание на ръководството на МВР в сградата на Главна дирекция "Национална полиция" на бул. "Ал. Малинов" 1, по време на първия панел на съвещанието в 9, 45 часа. Пресцентърът на МВР уточни, че само този панел е открит за журналисти, които ще получат повече подробности за проведените тази седмица операции срещу телефонни измамници в Горна Оряховица, както и срещу наркотрафик. Както е известно повече от 30 души бяха арестувани в Горна Оряховица и Румъния, където беше задържан и лидерът на измамниците Борислав Димитров. По сметки на МВР групата е извършила измами на стойност около 2 млн. лева. Сред тях е и случай от Пловдив, когато измамниците отнеха от възрастна жена 600 000 лева. В спецоперацията в Горна Оряховица участваха над 150 служители на МВР и прокуратурата.

Що се отнася до успешните реализации срещу наркотрафика, на съвещанието очевидно ще се изнесат подробности за послудния удар на митничари от Капитан Андреево на 18 април. Става дума за 288, 380 кг хероин на стойност 17 744 700 лв., укрит в товарен автомобил. Превозваният товар представлявал камера за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Товарът бил документално оформени като колети от Иран до Пловдив. По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтиране на метална ламарина в пода на камерата са открити множество квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната конструкция на камерата. Такива били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната конструкция на камерата. При демонтиране на керамичните плочи, покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити 144 квадратни пакети, обвити в прозрачен полиетилен и съдържащи бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на хероин.

На съвещанието ще бъдат изнесени и данни за находките кокаин, открити край Шабла, Варна и Калиакра миналата и тази седмица. Както е известно, тези находки обаче не са резултат от успешни операции срещу наркотрафика, а са резултат от изключителен гаф на самите трафиканти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във