Банкеръ Daily

Новини

Предстои конференция на тема Инициативата Европейска столица на културата и ползите за икономическо развитие на градовете и регионите

На 23 юли (събота) в Софийска градска художествена галерия ще се проведе конференция на тема: Инициативата Европейска столица на културата и ползите за икономическо развитие на градовете и регионите. Организатор на събитието е Столичната община и Асоциация за развитие на София.
С дискусията се цели систематизиране на възможните ползи, които инициативата ЕСК допринася за градовете и регионите и конкретно за София; да насърчи националните институции, отговорни за процеса на издигане на кандидатурите за осигуряване на максимално прозрачни административни стъпки и да направи преглед на направеното до сега и стъпките, които предстоят, като осмисли критично възможните предизвикателства.
От обсъждането се очаква да информира и продължи процеса на привличане на софиянци в обсъждане, управление и осъществяване на инициативите.
Първият панел - Как инициативата Европейска столица на културата помага за развитието на градовете и регионите, започва работа в 10 часа. Модератор ще бъде Малина Едрева, председател на комисия в СОС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във