Банкеръ Daily

Новини

Представителите на българските и китайски местни власти се срещат днес в София

Официална среща на представителите на българските и китайски местни власти ще се проведе днес от 14 часа в парк хотел „Москва” в София, съобщиха от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). В рамките на посещението си в Европа китайските колеги участваха в Първото изложение на общините в Югоизточна Европа в град Сараево, посетиха Румъния и им предстои гостуване и в Турция.
Визитата в България се осъществява в резултат на установените контакти между Китайската народна асоциация за приятелство с други страни /Китайската Международна асоциация за приятелство и мрежата на асоциациите на местните власти от Югоизточна Европа /НАЛАС/, чийто основател е и НСОРБ. Делегацията, организирана от Китайската Международна Асоциация за приятелство, включва над 80 представители на местните власти от различни провинции, градове и общини. В състава й са включени кметове, заместник-кметове, председатели на провинциалните, градските и общинските съвети, високопоставени общински служители от провинциите Гуангдонг, Юлин, Шанкси, Хенан, Ганшу и други, автономната област Ксинянг. Пълен списък на участниците и общините, и регионите, от които идват те можете да намерите на сайта на НСОРБ (www.namrb.org) в английската му секция. Китайската Международна асоциация за приятелство е неправителствена организация, създадена през март 1992 г. понастоящем в нея членуват над 300 градове от 31 провинции, автономни региони и общини. Асоциацията се стреми да представи възможностите за сътрудничество между местните власти от Китай и всички останали местни власти по света, както и да създаде предпоставки за обмяна на добри практики в различни сфери на дейност – икономически, технологични и културни.
По време на срещата с представители ще бъде подписан и Меморандум за сътрудничество, който цели засилване на взаимоотношенията между българските общини и китайските местни власти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във