Банкеръ Daily

Новини

Представители на русенския шивашки бизнес гостуваха в побратимения хърватски град Трогир

Представители на русенския шивашки бизнес гостуваха в побратимения хърватски град Трогир, съобщиха от пресцентъра на Община Русе. Делегацията е водена от Валентин Христов, началник на кабинета на кмета и в нея са участвали Антоанета Антонова, председател на Браншовия съюз на производителите от леката промишленост и собственик на фирма Антоан Вил, Пенка Обрешкова - управител и собственик на фирма Маркам - Русе и Виктория Савова, представител на фирма БТБ България.
Русенци са имали среща с кмета на град Трогир Дамир Рилйе, на която е било договорено организирането и провеждането на Форум на русенската мода в Трогир в началото на юли тази година. Община Русе и Община Трогир ще подкрепят инициативата.
В момента се договарят начините на координация между двата града, участниците в модното събитие и необходимостта от създаването на двустранна работна група. Провеждането на модната изява е съобразено преди всичко с туристическия сезон в хърватския град, който е атрактивна туристическа дестинация под егидата на ЮНЕСКО.
Целта на модния форум в хърватския град е преди всичко да се популяризира русенската шивашка индустрия. Русенските фирми ще могат да осъществят контакти с местни дистрибутори на конфекция и така да разширят своето пазарно предлагане.
На 25 януари тази година беше подписан договор за сътрудничество между Русе и Трогир, който бе парафиран от двамата кметове - Божидар Йотов и Дамир Рилйе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във