Банкеръ Daily

Новини

Представители на рибния бранш с предложение за промени в Закона за рибарството

За активна работа по промените в Закона за рибарството и аквакултурите и Оперативна програма “Рибарство” се договориха на изпълнителният директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Пламен Захариев и представители на бранша.
“Искам и се надявам, заедно да работим по основните проблеми в рибарството и да си сътрудничим в дейността, тъй като заедно можем да постигнем повече”, заяви Захариев. Той подчерта че пред Агенцията стои активна работа по промените в Закона за рибарството и аквакултурите, както и по Оперативна програма “Рибарство”.
По време на срещата бяха дискутирани предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, чието обществено обсъждане върви в момента, както и проблемите пред бенефициентите за кандидатстване по ОП “Рибарство”. Пламен Захариев заяви, че предстои преструктуриране на дейността в Дирекция “Европейски фонд за рибарство” с цел ускоряване на работата по ОП “Рибарство” и облекчаване условията и достъпа на бенефициентите до програмата.
Всеобщото мнение на участниците в срещата бе, че сектора не трябва да се неглижира от страна на институциите, както е било през последните години, а активно да си сътрудничат, тъй като има потенциал за развитие.
Беше договорено да се провеждат редовни срещи между представителите от сектор “Рибарство” и ИАРА, за да се предприемат реални действия и решават конкретни и неотложни проблеми в бранша.
В срещата взеха председателят на Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” Иван Петков, главният секретар Григор Гогов, управителят на Сокол БЛРС Борислав Бечев; изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти “БГ Фиш”, д-р Йордан Господинов и членовете на УС на организацията Петър Василев и Николай Павлов; Димитър Димитров, юрист на Риболовната браншова организация “Черноморски изгрев”; Николай Димов – член на УС на Национална асоциация на рибопроизводителите, представителите на местни инициативни рибарски групи Нелко Йорданов, Евелина Иванова и Неби Кехая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във