Банкеръ Daily

Новини

Представители на Емпорики банк се срещат с бизнеса и местна власт в Гоце Делчев

Представители на Емпорики Банк, част от френската финансова група Credit Agricole Group, организира в Гоце Делчев среща на тема Възможностите за партньорство в кризата и финансиране на европейски проекти. В събитието участваха председателят на Управителни съвет и главен изпълнителен директор на банката Атанасиос Петропулос, кметът на града Владимир Москов, както и представители на местни бизнес, общинската администрация и общински съветници. Интерес към дейността банки проявиха от Съюза на предприемачите в Гоце Делчев, Бизнес Инкубатор - Гоце Делчев, Българската търговско-промишлена палата и бизнесмени от общината. „Щом институция като Емпорики Банк проявява интерес към Гоце Делчев, значи в общината се случват положителни неща”, заяви кметът Владимир Москов.
„Регионът на Гоце Делчев е перспективен от гледна точка на местоположение, жизненост на бизнеса, инфраструктура, активна местна власт. Въпреки тежката ситуация, провокирана от икономическата криза, ние гледаме в перспектива. Ето защо вярваме, че можем да бъдем партньори именно сега и да гледаме заедно напред”, заяви изпълнителният директор Атанасиос Петропулос.
Най-близките клонове на банката са в Банско и Сандански, но Емпорики банк, инициира тази среща, за да се запознае със специфичните интереси на бизнеса и местната власт в Гоце Делчев. „Срещнах интересни хора, отворени да споделят мнението си. За нас е важно да чуем специфичните изисквания и въпроси, които имат и бизнесът и властите, за да планираме адекватна реакция на тези интереси”, коментира Петропулос.
Това, което различава Емпорики банк т други банки е, че за нас еднакво значими са както големите, така и малките компании, посочи Бойка Василева, директор на Корпоративно и инвестиционна банкиране.
Кредитната институция има възможност да подкрепи големи бизнес проекти, както и проекти по европейски програми. Участниците в срещата дискутираха още темите за партньорство между банковия сектор и бизнеса в условията на икономическа криза, ролята на местната власт за развитие на подходяща инфраструктура и създаване на добра среда за развитието на общинската икономика.
През 2010 г. банката предлага съфинансиране и подпомагане на одобрени проекти по Оперативна програма Конкурентоспособност, процедура „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” с общ бюджет от 100 млн. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във