Банкеръ Daily

Новини

Представиха пред работодателите редица възможности в Деня на кариерата за хора с увреждания

Министерството на труда стартира инициативи, които биха представлявали интерес както за работодателите, така и за организациите за и на хората с увреждания. Това заями заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова днес при откриването на Деня на кариерата за хора с увреждания. Тя поясни, че стартира програма за реновация и обновяване на кооперациите и предприятията за хора с увреждания, която ще бъде финансирана от оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Конкурентноспособност”.
Заместник-министър Симеонова съобщи, че чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще се инвестира в квалификацията на хората с увреждания, за да развиват своите професионални компетенции. Тя допълни, че стартира и проект, който ще даде шанс на общините да открият социални предприятия.
„Денят на кариерата за хора с увреждания” се провежда за шеста поредна година. Във форума участват 30 компании, а посетителите са над 300. Проектът е финансиран от Агенцията за хора с увреждания и се изпълнява от Българско Сдружение за Личностна Алтернатива в сътрудничество с Нов Български Университет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във