Банкеръ Daily

Новини

ПРЕДСТАВЯТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОЕКТ ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ АДМИНИСТРАЦИЯТА

Директорът на дирекция „Главен инспекторат” на Министерския съвет Николай Георгиев и представители на испанската фондация FIIAPP ще представят пред журналисти резултатите от изпълнението на проекта „Подобряване на вътрешния административен контрол върху дейността на администрацията”. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Административен капацитет” и се осъществява от дирекция „Главен инспекторат”.
Заключителната конференция е от 11.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. В нея ще участват посланикът на Испания у нас Хорхе Фуентес, заместник-ръководителят на Дипломатическата мисия на Дания Ханс Скоу, и. д. директорът на дирекция „Управление на проекти и програми” в МДААР Мария Димитрова, Алехандро Буено, ръководител проекти на FIIAPP („Международна фондация, и за Ибероамерика, за публична администрация и политики”), както и ръководителите на експертния екип, реализирал основните дейности по проекта.
Целта на проекта е да подобри механизмите за отчетност и контрол и да се повиши прозрачността в дейността на администрацията чрез укрепване капацитета на инспекторатите. Изпълнението на дейностите, заложени в него, води до уеднаквяване на практиката на работа и управление на ресурсите на инспекторатите, подобряване на възможностите за планиране и анализ на дейността, въвеждане на добри европейски практики, повишаване на квалификацията на служителите в тези звена.
Проектът беше реализиран през последните 11 месеца, а стойността му е 1,5 млн. лева.
Изпълнител е испанската фондация FIIAPP, в чиято сфера на дейност е подпомагането и развитието на публичните институции и модернизацията на публичната администрация. Фондацията е създадена към испанското правителство и председател на нейния Управителен съвет е първият заместник министър-председател на Испания и министър на президентството Мария Тереса Фернандес де ла Вега Санс. В УС са още трима министри. Организацията има изпълнени над 200 проекта в различни държави, като само за България те са повече от 40 за последните 10 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във