Банкеръ Daily

Новини

Представят проект за налагането на българското вино като продукт от национално значение

На 13 май (четвъртък) в 10.00 ч. в Националния пресклуб БТА ще се проведе пресконференция, на която Европейският рицарски орден на виното - Консулат България ще представи инициативата Налагането на българското вино като продукт от национално значение и на специалния гост Антал II, Тринадесети Княз Естерхази де Галанта.
Програмата на посещението на княз Естерхази в България включва връчване наградите на победителите в Международния дегустационен конкурс Рицарски Винен Граал 2010. Освен това ще има среща с кмета на София и обсъждане на инициативите за създаване на Национален винен център и на Национален фестивал на Младото българско вино и ще участва в обсъждане с Министерство на културата на бъдещи проекти в сферата на културата между Австрия и България. По-късно ще вземе участие и в Пролетния рицарски фест в Пловдив.
Участние в събитието ще вземат: Княз Естерхази, Йозеф Йенай - посланик на Европейския рицарски орден на виното, Иван Тодоров - проконсул на Европейския рицарски орден на виното - Консулат България, Неда Проданова - председател на журито в Международния дегустационен конкурс Рицарски Винен Граал и Сашо Чакалски - председател на Организационния комитет на Международния дегустационен конкурс Рицарски Винен Граал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във