Банкеръ Daily

Новини

ПРЕДСТАВЯТ НАЙ-НОВОТО В СОФТУЕРА НА КОНФЕРЕНИЦЯ В СОФИЯ

Повече от 350 софтуерни специалисти участват във второто издание на най-значимата софтуерна конференция в Източна Европа за разработчици на приложения, базирани на Microsoft технологиите - DevReach. Форумът, който се провежда в Интер Експо Център бе открит от Теодор Милев, управител на Microsoft за България. Специалния гост на конференцията Тим Хъкъби, регионален директор на Microsoft за Калифорния.
След официалната церемония регионалният директор на Microsoft за Калифорния Тим Хъкъби представи софтуер, разработен на базата на една от най-новите технологии на Microsoft - WPF (Windows Presentation Foundation), който представя човешкото сърце в 3D модел и има за цел да улесни и подобри работата на кардиолозите при сърдечносъдови интервенции. Иновативното приложение се представи публично за първи път пред участниците в DevReach 2007.
Днес и утре участващите във форума ще почерпят опит от общо 20 светила в областта на софтуерната разработка, повечето от които са световнопризнати и участват в най-големите софтуерни конференции, които по традиция се провеждат в Северна Америка. Освен Тим Хъкъби, сред лекторите на DevReach ще бъдат Стивън Форте (регионален директор на Microsoft за Ню Йорк), Карл Франклин (продуцент на радио DotNetRocks), Мигел Кастро (автор на статии за CoDe Magazine), Дино Еспозито (автор на рубриката Cutting Edge на водещото техническо списание MSDN), Бранимир Гюров (председател на българската .NET потребителска група), както и други световноизвестни експерти.
Телерик е водеща българска компания, която разработва и продава компоненти за потребителски интерфейси и софтуерни модули за .NET платформата на Microsoft. Компанията е основана през август 2002 г. и е една от най-динамично развиващите се софтуерни компании в световен мащаб. Телерик е сертифициран златен партньор на Microsoft, Visual Studio Industry партньор на Microsoft, член на Консорциума на производителите на софтуерни компоненти и технологичен партньор на Borland.
Kulov.net участва и поддържа събития, свързани със софтуерната разработка в България и региона. Основател на Kulov.net е Мартин Кулов - сертифициран инструктор и разработчик по програмите MCT, MCSD, MCPD, както и носител на наградата Microsoft Most Valuable Professional. Мартин е дългогодишен лектор на семинари, организирани от Microsoft България, Българската асоциация на разработчиците на софтуер и Международната .NET асоциация (INETA).

Facebook logo
Бъдете с нас и във