Банкеръ Daily

Новини

ПРЕДСТАВЯТ ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА ЗА ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН

На 8 октомври в столицата още бъде фициално представена Програма за насърчаване на търговията и инвестициите в Черноморския регион. Тя е съвместна инициатива на правителствата на Гърция и Турция и на Програмата на ООН за развитие (ПРООН), и Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС).
Целта е да се насърчи търговските и инвестиционни връзки между страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество в Черноморския регион: Албания, Армения, Азърбейджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Руската федерация, Сърбия, Турция и Украйна.
В презентацията ще участват Лъчезар Борисов, заместник министър на икономиката и енергетиката и Лене Йесперсен, и.д. постоянен представител, Програма на ООН за развитие в България ще открият представянето на проекта. Джузепе Белсито, Директор на Атинския център за управление на Програмата за търговия и инвестиции в Черноморския регион ще представи детайлно проекта и неговото приложение в България.
Програмата за насърчаване на търговията и инвестициите в Черноморския регион е първата програма, която се съфинансира съвместно от правителствата на Турция и Гърция под патронажа на ПРООН. Това е също първият партньорски проект между ПРООН и ЧИС. Основната цел на програмата е да подпомогне икономическото развитие на Черноморския регион и да насърчи търговските и инвестиционните връзки между страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.
Програмата е първата по рода си инициатива, с всеобхватен териториален подход. Очаква се основен двигател на програмата да бъде частният сектор, а специално място се отделя на националните агенции за насърчаване на търговията и инвестициите, стопанските и промишлени камари и други специализирани държавни институции или бизнес сдружения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във