Банкеръ Daily

Новини

ПРЕДСТАВЯМЕ ПОЗИЦИЯТА СИ ЗА АФГАНИСТАН НА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Утре, 12 юни, заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев ще представи България на Международната конференция за подкрепа на Афганистан в Париж. Тя се организира съвместно от правителствата на Франция, Афганистан и ООН. В събитието ще участват държавите и международните организации с принос към възстановяването на Афганистан. Очаква се да присъстват около 80-85 делегации.
Основна цел на конференцията е да бъде направен преглед и оценка на процеса на стабилизиране и възстановяване на Афганистан в съответствие с приетия на Лондонската конференция през 2006 година Договор за Афганистан. Ще бъдат очертани стъпки за по-нататъшното развитие на този процес, при засилване на водещата роля на афганистанското правителство и потвърждаване на дългосрочната ангажираност на международната общност. Официално ще бъде приета Националната стратегия за развитие на Афганистан. Очаква се международните донори да обявят нови финансови ангажименти.
Предвижда се заместник-министър Милен Керемедчиев да направи изказване на форума, в което ще потвърди дългосрочния ангажимент на България по отношение на стабилността и сигурността в Афганистан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във