Банкеръ Daily

Новини

Председателят на общинския съвет в Шумен участва в работата на Училище за политика

Председателят на общинския съвет в Шумен Даниела Русева ще се включи в работата на Българското училище за политика, съобщиха от пресцентъра на общината. То ще заседава днес и утре (4 и 5 февруари) в Информационния център на Европейската комисия в София.
Първата за тази година среща е на тема Европейският лидер. Специален гост на форума ще бъде Кристалина Георгиева, европейски комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи.
С тази среща започва новата инициатива на Училището за политика и Представителството на Европейската комисия в България Европейски дебати. Целта е младите български политически и граждански лидери да се включат активно в дебата за бъдещето на Европа и да провокират широко обществено обсъждане по ключови за България и Европейския съюз теми като станат инициатори на изработването и прилагането на нови политики.
За участие във форумите ще бъдат канени политици, министри, посланици, ръководители на държавни институции и водещи неправителствени организации, анализатори, които да представят вижданията си по актуални проблеми от обществено-политическия живот.

Facebook logo
Бъдете с нас и във