Банкеръ Daily

Новини

Предполагаемият убиец на Яна остава в ареста

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста Пламен Трифонов, задържан за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Тя беше открита мъртва на 10 юли в Борисовата градина. Първоначално за убийството й бяха задържани Пламен Трифонов и Николай Русинов, но разследващите прецениха, че не разполагат с достатъчно доказателства срещу Русинов. Така той от заподозрян се превърна в свидетел и за смъртта на Яна в ареста остана само Трифонов. Според СГС прокуратурата към момента е представила достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че именно той е убиецът на Яна Кръстева.


На заседанието в СГС защитата на Трифонов поиска от съда да освободи клиента им с по-лека мярка за неотклонение домашен арест. Мотивът за искането бе, че от задържането му досега вече са изминали повече от четири месеца.


Магистратите в черни тоги обаче го отхвърлиха. Според тях има обосновано предположение, че действително той е убил Яна и че може да се укрие, ако излезе от ареста.


В съда стана ясно, че показания в полза на Трифонов е дала и съпругата му. Тя е потвърдила пред магистратите, че мъжът й е с трайни навици и всяка сутрин ходел да ги вижда с детето им.


Адвокатите на Трифонов заявиха пред съда, че разследването се води тенденциозно. Те посочиха, че по делото има само един плик с косми. Те посочиха още, че по мобилния телефон на Яна имало кръв и била удряна няколко пъти по лицето и тялото с тъпи предмети.


Съдебно медицинска експертиза установява, че смъртта на момичето е настъпила между 2 и 3 ч. през нощта, посочиха адвокатите. Вторият заподозрян Николай Русинов е бил с Яна до 6 ч. сутринта. Те подчертаха че самият Пламен по това време не е бил в Борисовата градина, а в кв. Хаджи Димитър. Защитниците изтъкнаха още, че Пламен два пъти се е явявал на детектор на лъжата и резултатите показвали, че той не е съпричастен към убийството, а Русинов и до момента отказва да застане на детектор.


Пред съда Пламен Трифонов заяви, че е невинен и е обвинен заради социалното му положение. Той бе категоричен, че не е бил в Борисовата градина в нощта на убийството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във