Банкеръ Daily

Новини

ПРЕДОСТАВЯТ КОМПЮТРИ НА ГКПП

Министър Николай Василев ще връчи компютри на ръководителите на службите, осъществяващи граничния контрол – Агенция „Митници”, ГД „Гранична полиция”, Национална ветеринарномедицинска служба, Фонд „Републиканска инфраструктура”, Управление „Пътни такси и разрешителни”, Граничен фитосанитарен контрол, съобщиха от пресцентъра на МДААР. Това ще стане на специална церемония от 10.30 часа в залата на Министерството на държавната администрация и административната реформа (ул. Аксаков 1).
Министерството ще предостави общо 146 броя терминални устройства за работа на АИФ “Граничен контрол” и електронни четци за документи, 11 сървъри, в комплект с архивиращи устройства, както и устройства, поддържащи безжична свързаност. В рамките на проекта ведомството ще предостави и 136 персонални компютри и още толкова UPS устройства за поддържане на работни станции.
Компютърната техника, която МДААР предоставя, ще бъде използвана за въвеждането на системата на плащане „единен фиш” на 11-те гранични контролно-пропускателни пункта, които се явяват външна за ЕС граница.
До момента е изградена безжична комуникация на 84 работни места на ГКПП “Капитан Андреево”, “Златарево”, “Станке Лесичково” и “Олтоманци”. В периода до 20.10.2007 г. ще бъде изградена безжична комуникация и на останалите шест ГКПП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във