Банкеръ Daily

Новини

ПРЕДЛАГАТ 20% ОТ ЛОМСКО ПИВО НА АУКЦИОН НА 6 ДЕКЕМВРИ

На 6 декември 2007 г. (четвъртък) от 9:30 до 11:00 ч. на БФБ - София АД чрез смесен закрит аукцион ще бъдат предложени още 20% от капитала на Ломско пиво АД. Мажоритарният собственик на пивоварната - АгроИнвест Инженеринг АД, ще предложи за продажба още 900 хил. бр. акции, като ще се приемат, както лимитирани, така и пазарни поръчки при инвестиционните посредници, които са членове на БФБ. Минималната цена за лимитираните поръчки е 3.50 лв. и няма фиксирана максимална цена. Мениджъри на емисията са БенчМарк Финанс АД и Юробанк И Еф Джи България АД.
При провеждането на първия смесен закрит аукцион през юли 2007 г. беше заявено, че приетата от мажоритаря политика по отношение на бъдещата продажба на Ломско пиво АД и търговията му на борсата, е осигуряване на 35-40% свободно търгуем обем акции до пролетта на 2008 година.
Вторичната търговия с акциите на Ломско пиво АД се характеризира със сравнително добра ликвидност, като средно на ден се прехвърлят между 0.4% и 0.7% от free-float-a. За периода на търговия инвеститорите са получили сравнително добра доходност от вложението в ценните книжа.
Днес бяха изтъргувани 5 251 бр. акции при средна цена от 3.86 лв. за брой.

Facebook logo
Бъдете с нас и във