Банкеръ Daily

Новини

Правителството се запозна с отчета за изпълнението на плана за действие на JASPERS в България през 2009-а

Правителството се запозна с отчета за изпълнението на плана за действие на JASPERS в България през 2009 г., съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.
JASPERS е инструмент за техническа помощ за подготовката на големи инфраструктурни проекти, за които се предвижда финансиране от структурните и от Кохезионния фондове на Европейския съюз. Техническата подкрепа от страна на инициативата е безвъзмездна.
Сред проектите, по които са работили българските и европейските експерти, са интегрираните водни проекти на Перник, Кърджали, Банско, Пловдив, Добрич и Видин; за регионално управление на твърдите отпадъци за Видин, Стара Загора, София, Левски, Велико Търново и Варна; за интегриран градски транспорт
в община Бургас; за подобряване на навигацията по река Дунав в общите българо-румънски части; строителството на интермодалния терминал в София; модернизацията на жп линиите Видин-София, София-Перник-Радомир, София-Пловдив, София-Драгоман; строителството на автомагистралите Струма, Марица и Тракия и други.
В отчета са описани конкретните дейности от оказаната
техническа помощ от JASPERS и статусът на проектите към момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във